Het pand van de Nieuwe Koninklijke Harmonie in de Stationsstraat wordt getransformeerd tot ‘het Muziekhuis’. De besturen van de Harmonie en de stichting Muzima die de collectie Kessels beheert van de befaamde Tilburgse fabriek werken aan een gezamenlijk plan om dit te realiseren. Rond de Collectie-Kessels , die talloze muziekinstrumenten, -werktuigen en bladmuziek omvat, wordt daar een eigentijds museum gecreëerd. Kessels en de Harmonie zijn elk apart onderdeel van het muzikale erfgoed van Tilburg, maar delen ook een deel van hun lange geschiedenis. Zo waren de eerste dirigenten van de harmonie leden van de familie Kessels.

“Het Muziekhuis moet een levendige plek worden die ook een nieuwe impuls biedt aan de Stationsstraat”, zeggen Ali Amras, voorzitter, en Anita de Haas, bestuurslid van de Koninklijke Harmonie.

Lees het hele interview: https://www.bd.nl/tilburg/tilburg-wil-collectie-kessels-naar-pand-harmonie~ab4d86c9/

 

Foto © Beeld Werkt