Foto: Annemarie Smulders

Het hele jaar 2018 viert de sociëteit Nieuwe Koninklijke Harmonie, opgericht in 1843, haar 175-jarig jubileum met bijzondere muzikale belevingen. Op 16 september staat een geweldig Jubileumconcert op het programma, een feest voor de stad. Het jubileumorkest verzorgt een mooie uitvoering van ’Peer Gynt’-met tekst van Frank Groothof voor de pauze en een programma met zeker herkenbare nummers na de pauze.

Niet alleen volwassenen kunnen hun hart ophalen tijdens dit concert. Ook de jeugd is van harte welkom bij deze muzikale beleving: er wordt een speciale kinderworkshop georganiseerd voor kinderen vanaf 6 jaar, na de pauze van het concert. Deze wordt gegeven door de Tilburgse muziekdocent Barend Zoontjes. Fragmenten uit het concert worden gebruikt om de kinderen op een speelse manier  het zelf muziek maken te laten ervaren.

In de Audaxzaal van Theaters Tilburg krijgen kinderen bij deze workshop de mogelijkheid om diverse muziekinstrumenten te ’bespelen’, aan de hand van ’Peer Gynt’, het muziekstuk dat zij in de zaal hoorden. De nadruk ligt dus op de muziek van het concert en de verbeelding die de kids daarbij hebben met als doel hen enthousiast te krijgen om zelf muziek te maken.

De NKH wil met diverse activiteiten, waaronder dit geweldige Jubileumconcert, Tilburg en omgeving muziek laten ervaren in de overtuiging dat muziek een positieve rol in ieders leven kan vervullen. Zowel bij ouderen, jong-volwassenen als de jeugd.

Kijk voor meer info en tickets op www.harmonietilburg.nl/jubileumconcert.