Openluchtconcert verrast bezoekers Spoorpark

In het weekend van 21 juni werd het Spoorpark in Tilburg officieel geopend  met de onthulling van De Rits, het kunstwerk daar is gemaakt door Marieke Vromans. Met een uitgebreid openingsprogramma voor vrijdag, zaterdag en zondag werd iedereen verleid naar het park te komen om een kijkje te nemen. Dat gebeurde ook; ruim 24.000 mensen deden dat, zo meldde het Brabants Dagblad. Zij konden genieten van sport, spel, dans én muziek. En een deel van het zondagmiddagprogramma werd ingevuld door de Nieuwe Koninklijke Harmonie.

Het Harmonieorkest Nieuwe Koninklijke Harmonie en het Opstaporkest verzorgden leuke optredens. Het weer speelde goed mee, sterker nog het was behoorlijk warm. De gebruikelijke outfit was in de kast blijven hangen. Met een luchtig repertoire, geschikt voor iedereen, verrasten zij de toehoorders. Dirigent Peter Spierings vertelde enthousiast  elke keer wat over het stuk dat ten gehore werd gebracht. Het aanwezige podium was te klein, dus de orkestleden zetten hun stoel op het gras ervoor. Lekker dichtbij, toegankelijk en dus letterlijk ook nog eens luchtig.

Bijzondere beleving voor het Opstaporkest!

‘Een magisch openingsweekend wat al onze verwachtingen heeft overtroffen en wat veel belovend is voor de toekomst’. Aldus parkmanager Sophie Peters.

Bekijk hieronder twee fragmenten van de optredens.