Ook in 2019 maakt Omroep Brabant weer een serie “Goud van Brabant”.
Uit tal van onderwerpen werd ook het thema Muziek gekozen voor dit magazine-programma waarin erfgoed de rode draad vormt. En terecht! Muziek speelde en speelt een belangrijke rol in Brabant. In elke stad en dorp vindt men een orkest. Muziek biedt ontspanning, bevordert verschillende kwaliteiten en bovenal muziek verbindt.

Met presentatrice Sanne Voets, die men kan kennen uit de paralympische dressuurwereld, kwam men naar Tilburg voor opnamen bij Kessels Muziekinstrumentenmuseum én de Nieuwe Koninklijke Harmonie. Niet voor niets werd BN’er Sanne Voets gevraagd voor dit thema; in de dressuur speelt muziek een belangrijke rol. Naast camerawerk van het gebouw in de Stationsstraat werden enkele interviews afgenomen.
      

      
Tonneke Hermans, lid van het Harmonieorkest en Bas van Houtert, die ook in het Harmonieorkest speelt, kregen allerlei vragen. Vanzelfsprekend ging het over de historie van het pand, het predicaat koninklijk en ook de toevoeging “Nieuwe” aan de naam waar Tonneke van alles over kon vertellen. Zij had zich goed voorbereid en het 175-jarig bestaan dat de NKH vorig jaar vierde kwam uitgebreid aan bod. Over de orkesten kon Bas van alles vertellen;
inderdaad muziek verbindt. Hij voelde zich als jonge speler bijzonder snel en goed opgenomen in de groep, waarvan velen inderdaad wat ouder zijn.

Er werden ook wat opname gemaakt van het Opstaporkest.
     

Het programma ‘Goud van Brabant” bestaat uit tien afleveringen; de eerste uitzending is op 19 oktober. Wanneer “Muziek” staat gepland kon de regie nog niet vertellen. Dus dat betekent gewoon alle delen bekijken. Veel plezier!