Open deuren op 15 september van 10 – 17 uur.

Met veel muziek en informatie over historie en toekomst! Over het verzoek om deel te nemen aan de Open Monumenten Dag 2019 van Ronald Peeters, Secretaris Werkgroep Open Monumentendag Tilburg, en het pand open te stellen, hoefde niemand binnen de sociëteit lang na te denken. Snel gingen we aan de slag om te kijken wat we zouden kunnen bieden die dag aan nieuwsgierige bezoekers.

Muziekprogramma
12 – 14 uur:  Binnen deze 2 uren speelt het Opstaporkest onder leiding van dirigent Irene Brouwer, een deel van het repertoir. Maak kennis met de mogelijkheid te starten je liefde voor muziek in praktijk te brengen. Zie ook hoe jonge kinderen passievol hun instrument bespelen. En wilt u dat ook proberen, grijp uw kans en meld u aan!
14 – 17 uur: 3 x 25 minuten kunt u gaan genieten van SAX-O 13. Ze slepen u mee en het zal er swingend aan toe gaan.
Ook het Klarinet-ensemble zal nog een aantal muziekstukken ten gehore brengen.

          

Kessel Muziekinstrumentenmuseum
Met het oog op de toekomst, het oprichten van het Muziekhuis, waarbij het Kessels Muziekinstrumentenmuseum naar de stationsstraat verhuist, zijn er een paar ruimtes waar muziekinstrumenten te zien en te voelen zijn. Er zijn snaar- en blaasinstrumenten overgebracht vanuit het huidige museum. Ook is er een enormoude trommel te zien. Nauurlijk geven we informatie over het ontstaan van Kessels en de aanwezige instrumenten. Beleef het!

Een informatieblad met historische achtergrond samengesteld door de Werkgroep Open Monumentendag Tilburg is ook aanwezig. Neem het mee om thuis nog eens te lezen. U bent van harte welkom; de horeca heeft koffie en thee klaar staan. Natuurlijk kunt u ook een biertje of heerlijk wijntje bestellen.

Dus tot ziens op zondag 15 september!