Geslaagde Open Monumenten Dag 2019.
Om 10.00 uur gingen op zondag 15 september de deuren open. De Nieuwe Konklijke Harmonie maakte deel uit van de Open Monumenten Dag met het Thema “Plekken van Plezier”. Niet alleen konden bezoekers eens rondkijken in het pand waar ze vaak zo maar langs liepen; velen maakten kennis met Kessels Muziekinstrumenten Museum. Het museum stelde instrumenten beschikbaar, die op de 1e verdieping waren opgesteld. In de toekomst zal het museum zich vestigen in het Muziekhuis, zoals het pand dan gaat heten.
Het was erg gezellig; daar zorgde allereerst het Opstaporkest voor. Een mooi moment voor de nieuwe dirigent Irene Brouwer; die haar orkestleden met overtuiging door de muziekstukken leidde. Het plezier straalde van hun gezichten; en ze waren tevreden. Volle bak met nieuwsgierige bezoekers.

         

Na een korte pauze bracht het Klarinet-ensemble sfeervolle muziek ten gehore.

          

De middag werd afgesloten met enkele optredens van het SAX-O-13; dat swingde er op los. Ook wethouder Mario Jacobs, met monumenten in zijn portefieulle, bracht belangstellend een bezoek aan de Stationsstraat.
      

Ruim 200 bezoekers mochten we verwelkomen tijdens deze Open Monumenten Dag. Blij en tevreden sloten we om 17.00 uur weer de deuren.

Bekijk hieronder twee korte video’s van deze bijzondere dag:

 

 

Met dank aan alle muzikanten!