Bijzonder moment voor bijzondere generatie!

Op maandag 4 mei, dodenherdenking, om 19.58 uur brachten drie trompettisten van het Seniorenorkest Tilburg, onderdeel van de NKH (Nieuwe Koninklijke Harmonie) het signaal Taptoe ten gehore bij zorgcentrum Het Laar. Piet Roels, Cees van Iersel, Frans Vissers, leden van het orkest en trompettisten  positioneren zich op die dag op drie plaatsen rondom het gebouw te weten één bij de hoofdingang, één in de Laartuin en één bij de Bushalte. Aanvang van de uitvoering was stipt om 19.58 uur tot 20.00 uur; waarna twee minuten stilte volgden.

Beleving voor bijzondere generatie
De dodenherdenking op 4 mei heeft voor iedereen een bijzondere betekenis en beleving. Voor de bewoners is dit optreden, dat zij vanaf hun eigen balkon of woning aanschouwen, een extra beleving. We mogen niet vergeten dat velen op deze dag de herinneringen aan vooral de Tweede Wereldoorlog naar boven halen. Maar ook vandaag geldt muziek verbindt!

      

Maatschappelijke en sociale rol
De NKH neemt de maatschappelijke functie van muziek ter harte. Muziek haalt herinneringen boven. Daarnaast streeft de NKH ook steeds de sociale rol uit te dragen; zoekend naar samenwerking en verbinding met de stad. Een initiatief vanuit Het Laar werd met dank dan ook direct omarmd door het Seniorenorkest Tilburg. Met gehoor te geven aan deze vraag gaf, in dit geval, het Seniorenorkest Tilburg uiting aan deze rol.

Corona maatregelen
Vanzelfsprekend werd aandacht gevraagd om de bestaande regels te volgen; op voldoende afstand van bewoners en andere toeschouwers dit muzikale moment te beleven. Er was respect voor iedere aanwezige.

In het Brabants Dagblad van 5 mei verscheen een mooi artikel hierover door Stan Schrijen.
Lees het hier:
https://www.bd.nl/tilburg-e-o/drie-trompetten-seniorenorkest-tilburg-spelen-taptoe-speciaal-voor-senioren-van-het-laar~acbda64e/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter