Op 3 mei begint aannemer Hawee Bouw met de verbouwing die het pand geschikt gaat maken voor de vestiging van het Muziekinstrumentenmakersmuseum Kessels op de eerste en tweede verdieping en een nieuwe horecapartner op de begane grond. Samen gaan ze vormgeven aan het ‘Huis van de Muziek’.

Open voor de stad
Er komt een mooie nieuwe entree achter de bestaande voordeur en een ontvangstruimte met een grote lichtkoepel. De benedenverdieping biedt tijdens de openingsdagen en – uren van het museum (gesloten op maandag) een café/lunchroom en vergaderlocatie en in de avonduren kunnen er besloten bijeenkomsten plaatsvinden. Het gebouw gaat dus echt meer open voor de stad.

Muziek
Uiteraard en zeer belangrijk wordt er ook ruimte gecreeërd in het gebouw voor de repetities van de orkesten en voor vergaderingen van de eigen besturen.

Verbouwingsproces
De verbouwing gaat ongeveer drie maanden duren. Voor de omwonenden die uitkijken op de parkeerplaats zal het een komen en gaan zijn van bouwvakkers. Daarna zijn we nog maanden bezig met de herinrichting van de benedenverdieping, die een jaren dertig karakter krijgt en de inrichting van het museum en het kindermuzieklab. Voor wie Muziekinstrumentenmakersmuseum Kessels kent, zoals het nu gevestigd is achter het Textielmuseum aan de Goirkestraat, zal het nieuwe museum een verrassing zijn. Het wordt een Kessels 2.0 met een interactief aanbod voor jong en oud, een mooi restauratieatelier en het eerdergenoemde Kidsmuzieklab.  Voor het ontwerp hiervan is het Tilburgse museumdesignbureau Kinkorn aangetrokken.

Het verenigingsgebouw gaat met de nieuwe bestemming een mooie steen bij aan de zich vernieuwende Stationsstraat. Een bijdrage met sfeer en open karakter. Zodra de coranamaatregelen het toelaten, worden omwonenden uitgenodigd voor een presentatie en zullen de nieuwe huurders worden voorgesteld.