NKH bestaat 175 jaar!

 

In 2018 bestaat de Nieuwe Koninklijke Harmonie 175 jaar. En dat gaan we vieren!!

We willen zo Tilburg en omgeving bijzondere muzikale belevingen laten ervaren.  Het is onze overtuiging dat muziek een positieve rol in ieders leven kan vervullen, zowel bij ouderen, jong volwassenen en de jeugd. De sociëteit kent binnen de afdeling Muziek reeds diverse jeugdactiviteiten en heeft een eigen Opstap (jeugd) orkest.

Ook willen wij de zichtbaarheid van de Nieuwe Koninklijke Harmonie bevorderen en de toegankelijkheid van de NKH ondersteunen. De aanwezigheid  en activiteiten van het Harmonie orkest met het Opstaporkest, Senioren orkest, en de bridgeclub zijn onvoldoende bekend.

Programma jubileumjaar

Openingsconcert – 28 januari 2018

Het jubileumjaar start met het Openingsconcert op zondag 28 januari 2018. Er is een mooi programma samengesteld dat wordt verzorgd door het Seniorenorkest Tilburg en het Harmonieorkest. Voorafgaand is er een optreden in de foyer van het Opstaporkest. Na het concert speelt, het Sax-O-13 orkest eveneens in de foyer.

Dus men kan heerlijk napraten en nagenieten in muzikale sfeer. Leden van de Sociëteit, afdelingen Muziek en Bridge en partners alsmede relaties zijn uitgenodigd. Overige belangstellenden kunnen kaarten bestellen via Theaters Tilburg. Wij verwelkomen u graag vanaf 14.00 uur. Het concert begint om 14.30 uur.

Lees hier meer over het openingsconcert.

Koningsconcert – 27 april 2018

Op Koningsdag, vrijdag 27 april 2018, organiseren het Oranje Comité Tilburg en de gemeente Tilburg een Koningsconcert. Speciale gasten bij dit klassieke concert zijn alle stadsgenoten die een Koninklijke onderscheiding hebben gehad. Ook nodigen zij de Tilburgse bedrijven, organisaties en verenigingen uit die in het bezit zijn van het predicaat Koninklijk of Hofleverancier of van een Koninklijke Erepenning. Op die dag verzorgen wij dat Koningsconcert. Onze afdeling Muziek had zich hiervoor genomineerd en gaan hieraan met wederom alle orkesten een muzikaal hoogstaande bijdrage leveren met het speciaal samengestelde jubileumorkest van de Nieuwe Koninklijke Harmonie Tilburg.

 

Jubileumconcert – 16 september 2018

De maand september is dé feestmaand met op zondag 16 september 2018 het grote jubileumconcert voor heel de stad. De afdeling Muziek kreeg de opdracht hiervoor een spectaculair en aansprekend concert neer te zetten.
Meer info op harmonietilburg.nl/jubileumconcert.

Feest voor leden

Op 14 oktober 2018 is er dan een feest voor de leden; dit feest wordt muzikaal omlijst door de Ragbag Swing Selection. Zij zullen zorgen voor een optimale sfeer van dixie-muziek.

Lezing geschiedenis NKH – 15 november 2018

Op 15 november 2018 wordt een lezing georganiseerd voor een breed publiek, in samenwerking met de Heemkundekring Tilborgh en Stadsmuseum Tilburg. Centraal staat het ontstaan en de geschiedenis van de NKH.