Jubileumconcert

zondag 16 september 2018

In 2018 viert de Sociëteit Nieuwe Koninklijke Harmonie, opgericht in 1843, haar 175-jarig jubileum met een bijzondere muzikale beleving! Speciaal voor deze gelegenheid vormen het Harmonieorkest NKH en het Seniorenorkest Tilburg het Jubileumorkest, dat de beroemde Peer Gynt ten gehore brengt. Ze worden bijgestaan door podiumkunstenaar Peer de Graaf die het spannende verhaal vertelt. Dat Peer Gynt op het programma staat, is trouwens geen toeval. 1843 is namelijk ook het geboortejaar van componist Edvard Grieg. Hij componeerde de muziek waarop later het gelijknamige toneelstuk door Hendrik Ibsen geschreven werd.

Na de pauze speelt het Jubileumorkest een vrolijk en feestelijk programma, vocaal ondersteund door Marieke van Middelkoop en Thom Craane. Gelijktijdig vindt in de Audaxzaal een afzonderlijk programma voor kinderen plaats. In een workshop beluisteren de kinderen onder begeleiding opnieuw fragmenten van de muziek van Peer Gynt. Herinneren ze het bijbehorende verhaal nog? Met de vraag ‘hoe zou jij het verhaal laten klinken?’, worden ze gestimuleerd hun fantasie te laten horen.

Jubileumconcert onder leiding van Peter Spierings: Peer Gynt (Grieg) | verteller: Peer de Graaf
Jubileumorkest onder leiding van dirigent Jan Hermans: vocaal programma | vocaal: Marieke van Middelkoop & Thom Craane

Kaartverkoop
Kaarten voor het jubileumconcert zijn te koop à € 3,- (servicekosten+ consumptie) bij Theaters Tilburg aan de kassa, telefonisch of via de website. Vanzelfsprekend zijn ook kinderen van harte welkom; zij betalen ook € 3,-.

Programma
Vanaf 14.00 uur verwelkomen wij u in de Concertzaal Theaters Tilburg; aanvang concert is 14.30 uur. Het concert duurt tot ongeveer 17.00 uur. Ter informatie: de fietsenstalling van de Concertzaal zal tot 20.00 uur geopend zijn.

Lees ook:
Jubileumconcert: De dirigenten
Repeteren voor Jubileumconcert

Onze orkesten

Harmonieorkest

Benieuwd naar ons orkest? Blijf op de hoogte van onze activiteiten via onze website.

Opstaporkest

Is muziekmaken helemaal jouw ding? Ontwikkel je muzikale talent en sluit je aan!

foto: © Smith Media Photography

Seniorenorkest

Speelt u een instrument, wilt u ons versterken of gewoon geïnteresseerd?

Sax-O-13

Groep saxofonisten  bestaande uit 11 enthousiaste dames en heren.