Muziek

Muziekgezelschap De Harmonie speelde in cafés en op speciale en officiële gelegenheden, zoals bij de eerste steenlegging van de Hervormde kerk en bij de verbouwing van de Heikese Kerk.

In de jaren ’30 van de 19e eeuw nam het gezelschap steeds vastere vormen aan. Zo kwamen er de wekelijkse ‘vrijdagavondconcerten’. In 1843 werden bijna alle militaire corpsen opgeheven. De nieuwe harmonie werd vaak gevraagd om concerten te verzorgen in het paleis van Koning Willem II. Bij de begrafenis van Koning Willem II begeleidde de Nieuwe Harmonie ook de stoet.

Onze orkesten

Harmonieorkest

Benieuwd naar ons orkest? Blijf op de hoogte van onze activiteiten via onze website.

Opstaporkest

Is muziekmaken helemaal jouw ding? Ontwikkel je muzikale talent en sluit je aan!

Seniorenorkest

Speelt u een instrument, wilt u ons versterken of gewoon geïnteresseerd?

Sax-O-13

Groep saxofonisten  bestaande uit 11 enthousiaste dames en heren.